четвер, 04 вересня 2008 07:14

Тернопільський замок відреставрують

Мер Тернополя Роман Заставний звернувся до Міністерства закордонних справ Польщі з проханням надати місту первинні креслення тернопільського замку. Вони є в архівних фондах Кракова. Востаннє будівлю реставрували 1951 року.

— Завдяки цим документам можна буде планувати дослідження нижніх галерей споруди. Підвальні приміщення не до кінця досліджені. А ще вдасться відновити первісний вигляд розташування кімнат, — розповідає керівник прес-служби мерії Олег Удич. — У замку можна буде проводити виставкові заходи, урочистості.

На виготовлення проектної документації з міського бюджету виділили 400 тис. грн. А на реставрацію потрібно буде десятки мільйонів.

Тернопільський замок побудували 1548 року. Він повинен був перекрити шлях наїзникам від міста Теребовля на Тернопільщині до міста Буськ на Львівщині. Серйозних руйнувань зазнав у 1575, 1589, 1672 роках.

На початку ХІХ ст. граф Коритовський переробив замок під палац. 1917 року під час Першої світової війни споруду спалили. Замок довго лежав у руїнах.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільський замок відреставрують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі