пʼятниця, 13 липня 2007 07:00

Спів "На хвилях Світязя" коштував 300 доларів

Дванадцятий фестиваль української естрадної пісні "На хвилях Світязя" цього року відбувся у Луцьку — через негоду учасники пісенного конкурсу не виїздили на озеро до Шацького району.

Місцевих співаків напередодні відбирали на шкільних конкурсах. Кілька голосистих лучан змогли виступити на фестивалі без вступного внеску, який цього року становив $300.

На стадіоні "Авангард" звели сцену. На ній чотири дні співали 29 учасників із Волинської, Івано-Франківської, Житомирської, Хмельницької, Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Вінницької, Закарпатської областей України та Грузії. Обов"язкова умова виступу на фестивалі — бодай одна українська пісня в репертуарі.

19-річний Лєван Вєшапурі із Кутаїсі не розмовляє ні українською, ні російською. Про фестиваль у Луцьку дізнався від свого закарпатського приятеля. Грузин три місяці вчив слова "Черемшини" Івасюка й таки заспівав. За це отримав приз "За відродження забутої популярної української естрадної пісні".

Гран-прі серед дорослих здобула 22-річна житомирянка Тетяна Кисельова. У дитячому конкурсі кращою визнали 16-річну Тетяну Сацик із волинського селища Любешів. Дівчатам вручили по туристичній путівці до Будапешта та Відня, а також по перехідному кубку.

— Люблю джаз і містику, тому переспівала пісню на слова Юрія Рибчинського "Відьма", — каже Кисельова. Вона викладає естрадний спів у музичній школі.

Тетяна Сацик на фестивалі вже вчетверте.

— Першого року стала дипломанткою, наступного — лауреаткою, за третім разом виборола друге місце, — згадує дівчина. — Цього року співала пісню Володимира Івасюка "Мальви".

Останнього дня в гала-концерті співав Тарас Петриненко. На фестиваль його запрошували чотири роки поспіль. Одразу після виступу співак із Тетяною Горобець поспіхом ускочив у автомобіль і подався геть із міста — поспішав на наступний концерт.

Зараз ви читаєте новину «Спів "На хвилях Світязя" коштував 300 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі