пʼятниця, 21 вересня 2007 07:06

Школярів-прогульників шукатимуть міліціонери

У рівненських школах створять базу даних учнів-прогульників. На кожного такого школяра заведуть досьє, за пропущені уроки штрафуватимуть батьків.

— Якими будуть штрафи — я ще не знаю. Але їх сплачуватимуть не школі, а відділові міліції у справах неповнолітніх, — розповідає заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик, 49 років.

Прогульників виявлятимуть у рейдах спільно з міліціонерами.

— Учень повинен мати поважну причину для того, щоб пропустити урок. А ще документ, який її підтверджує: довідку від лікаря або записку від батьків, — каже жінка. — Відтепер відпросити дитину в село "на картоплю" можна лише на один день. Коли учень не відвідує занять п"ять днів поспіль, директор має сповістити управління освіти та міліцію. Якщо дитина прогулює заняття систематично — батьків викличуть на раду в справах неповнолітніх.

Деяким батькам нововведення не подобається.

— Моя дитина не курить, не п"є й не відвідує комп"ютерні клуби, — обурюється 35-річна Галина Макієва, мати восьмикласника Андрія. — Але син часто застуджується. Лікарям не довіряю, лікую домашніми методами. А за кожну довідку треба нести лікарці шоколадку.

Зараз ви читаєте новину «Школярів-прогульників шукатимуть міліціонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі