четвер, 25 грудня 2008 21:08

Школярі пропонують робити ялинки із макаронів

Школярі пропонують робити ялинки із макаронів

У середу на пл. Ринок у Львові діти виставили більше сотні новорічних ялинок із паперу, тканини, пластику та макаронів. Школярі з усього міста показували, із чого можна зробити святкове дерево. Організатори акції "Збережемо життя ялинці" вже 16-й рік намагаються переконати городян не купувати зрубані дерева.

— Діти показують, як можна прикрасити своє житло до новорічних свят, — каже директор міського еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, 45 років. — Бо коли не буде попиту на купівлю зрубаних браконьєрами дерев, то їх і не будуть рубати.

Найдовше члени журі затрималися біля дерева, зробленого із сирих макаронів різної форми.

— Мені найбільше сподобалася метрова ялинка зі спагетті, спіральок і галушок, — додає Ігор Павлович. — Ті макарони, що служили гілочками, були пофарбовані в зелений колір, а ті, що були прикрасами, у золотий. Біля такої ялинки треба було добре потрудитися. Дехто із журі й не зрозумів одразу, із чого це вона.

Дитячі роботи журі оцінюватимуть у п"яти номінаціях. Визначать кращу різдвяну композицію, кращу традиційну новорічну композицію, найоригінальнішу з природних і штучних матеріалів.

— Ми неспроста влаштовуємо показ у найлюднішому місці, — каже Антахович. — Сподіваюся, що спільними зусиллями врятуємо не один гектар лісу.

У Львові вже почав роботу традиційний ялинковий базар. За півтораметрову ялинку із рідкими гілочками на Привокзальному ринку просять 40 грн, за пишну двометрову — 200 грн. На Галицькому базарі можна купити ялинки зі зв"язаних соснових гілок. За такі правлять 30–40 грн.

На залізничних та автобусних станціях у місті працюють патрулі Державної екологічної інспекції, які перевіряють документи на привезені ялинки. Дерева, які вилучатимуть у порушників, планують передати в дитячі садочки, лікарні, сиротинці та будинки для людей похилого віку.

Зараз ви читаєте новину «Школярі пропонують робити ялинки із макаронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі