четвер, 20 вересня 2007 07:10

Скаути розпочали новий пластовий рік

Улітку львівський осередок національної скаутської організації "Пласт" організував 28 таборів. Їх відвідали 700 дітей і підлітків віком від 8 до 18 років. Міська рада на відпочинок пластунам виділила 60 тис. грн.

— Літо закінчилося в таборі "Чин чином" 44-го куреня у селі Рудники Жовківського району, — розповідає голова станичної таборової комісії Микола Музала, 25 років. — Тепер готуємося до зимового сезону, до лещатарських таборів.

Лещатами пластуни називають лижі.

Українські скаути також організовують мандрівні, водні, летунські, на дельтапланах і паропланах, табори. Під час мандрівного табору на кордоні з Румунією львівські пластуни пройшли 130 км гірськими стежками.

— У такі походи йдуть тільки підготовлені пластуни. Учасники цього всеукраїнського табору здобули першу туристичну категорію, — розповідає Микола.

Вересень — початок пластового року. У суботу скаути організовують гру "Інтелектуальний зрив".

— Командам роздадуть компакт-диски з фотографіями куточків Львова, — говорить прес-секретар львівського "Пласту" Ярема Дух, 20 років. — Упродовж сорока восьми годин вони повинні розшукати адреси цих місцин. Якщо зможуть надати про них історичну довідку — це додатковий бонус.

На початку жовтня львів"яни запланували провести табір "Стежками опришків" поблизу Жовкви.

Зараз ви читаєте новину «Скаути розпочали новий пластовий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі