четвер, 25 червня 2009 19:06

Проїзні талони для пенсіонерів запровадили у Чорткові

Близько 260 тис. грн компенсації за п"ять місяців заборгувала Чортківська райдержадміністрація на Тернопільщині місцевому автотранспортному підприємству за безкоштовне перевезення пенсіонерів. У відповідь товариство обмежило кількість пільговиків до чотирьох на один автобус.

— Нині в нас на 100 платних місць припадає 113 безплатних. А держава щоразу вводить нові пільги, — говорить голова правління підприємства Мирослав Притула, 58 років. — Щодня курсує 28 автобусів. За рік це приносить 5 мільйонів гривень доходу, із них сплачуємо 1 мільйон 300 тисяч податку.

Аби зекономити на пільгових перевезеннях, автотранспортники запровадили талони для проїзду пенсіонерів у місті та районі.

— Цьогоріч уряд виділив нам лише 34 відсотки запланованих субвенцій. Ось автотранспортне підприємство пропорційно і зменшило кількість пільговиків, — говорить заступник голови райдержадміністрації Володимир Бойчук, 39 років. — Коштів немає. Тому вводимо талони. До прикладу, матимемо 50 тисяч гривень субвенції — виготовимо на цю суму талонів. Пенсіонери зможуть по них їздити безкоштовно.

Уже надрукували 30 тис. талонів. Їх має вистачити на місяць.

— Талони передаємо у виконкоми міської та сільських рад. У кожному селі знають, хто їздить, скільки талонів потрібно. На них записуватимуть прізвище, ім"я та по батькові пенсіонера. При виході з автобуса талон треба буде здати. Таким чином ми знатимемо, скільки пенсіонерів їздить щомісяця, — продовжує Володимир Михайлович.

У Чортківському районі живе 29 тис. пенсіонерів. Це 40% від усього населення.

Зараз ви читаєте новину «Проїзні талони для пенсіонерів запровадили у Чорткові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі