четвер, 30 липня 2009 18:33

Проїзд оплачуватимуть електронними картками

Оплату за проїзд у маршрутних таксі з допомогою електронного квитка запровадять у Львові до Євро-2012. Картку можна буде придбати у кіосках поблизу зупинок.

У транспортних засобах встановлять пристрій з ідентифікаційним номером фірми-перевізника. При вході в маршрутку пасажир проводитиме по ньому карткою, і з неї зніматиметься певна сума. Гроші потраплятимуть на рахунок перевізника. Монітор, розміщений біля водія, вказуватиме, скільки пасажирів увійшло і чи всі оплатили за проїзд.

— Таким чином вестиметься облік доходів перевізників, а водії не матимуть клопоту з виданням решти пасажирам, — говорить Ігор Собенко з міського управління транспорту. — Тільки невідомо, як бути з пільговиками, узгоджуємо це питання. Можливо, для них треба розробити окремі картки.

Пристрої для зчитування карток має розробити луцька фірма. Львів стане першим містом в Україні, де запровадять електронний спосіб оплати у маршрутках.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд оплачуватимуть електронними картками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі