четвер, 07 серпня 2008 07:10

Продукти у Львові можна замовити через Інтернет

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  У львівському супермаркеті ”Рукавичка” Олександр Тимощук розмовляє з клієнтом по телефону. Його сестра 21-річна Наталя приймає замовлення Інтернетом
У львівському супермаркеті ”Рукавичка” Олександр Тимощук розмовляє з клієнтом по телефону. Його сестра 21-річна Наталя приймає замовлення Інтернетом

"Співробітниця святкувала день народження. Поблизу нашого офісу немає магазинів. Вона замовила солодощі через Інтернет. За півгодини хлопчина привіз торт, шампанське, цукерки", — розповідає 26-річний Олег Семчишин зі Львова. Про появу в місті інтернет-магазину він дізнався від товариша Олександра Тимощука, 24 роки.

Олександр із братом 22-річним Володимиром Тимощуком розпочали торгувати продуктами через Інтернет на початку липня. Щодня отримують майже 10 замовлень.

— На Заході люди звикли, що можна замовляти товари через Інтернет, — каже Олександр. — Читав у газеті, що один американець посперечався з товаришами, мовляв, проживе рік, не виходячи зі своєї кімнати. Усі продукти купував через глобальну мережу. В Україні подібний сервіс є тільки в Києві й Тернополі.

Замовлення на сайті dobre.lviv.ua приймають з 9.00 до 21.00. Доставку здійснюють до 11 вечора.

— Ви заходите на нашу сторінку, формуєте замовлення, — пояснює Володимир. — Одразу бачите скільки обійдеться покупка. Залишаєте свою адресу й номер телефону. Оператор передзвонює, уточнює замовлення.

— Заодно перевіряє, чи це не жартує хтось, — додає брат. — Якось отримали замовлення — тисячу банок ікри в будинок облдержадміністрації. Передзвонили, з"ясувалося — "лівий" номер. А ще замовляли 10 блоків сигарет "Прима" без фільтру. І адреса: Площа Ринок, міська рада, відділ боротьби з нікотиновою залежністю.

Чоловіки орендують кілька квадратних метрів площі в супермаркеті "Рукавичка". Продукти закуповують у цьому ж магазині. Ціни такі самі, як у супермаркеті. Кілограм макаронів коштує 4 грн 13 коп., пляшка "Світлого львівського пива" — 2 грн 44 коп.

— Маємо 16 тисяч найменувань продуктів. За доставку потрібно заплатити 10 відсотків вартості покупки, але не менше 30 гривень. Тобто ви можете купити дві жуйки, а 30 гривень доплачувати доведеться. За межами міста кожен додатковий кілометр дороги коштує дві гривні, — розповідає Олександр.

Брати родом із села Світанок Корецького району Рівненської області. Ідея створити інтернет-магазин прийшла до Олександра кілька років тому, коли вчився на фізичному факультеті.

— Приїхав до товариша в село. Пива випити б, а магазин уже зачинений. Він і говорить: "Зараз через Інтернет замовити б. І щоб привезли". Так воно й запам"яталося. Після університету знайшов роботу. Із кожної зарплати відкладав гроші. Місяць тому звільнився. Для доставки придбав беушну "таврію". Тисяча доларів пішла на створення сайту.

Першого тижня роботи чоловіки отримували два-три замовлення за день.

— Коли прийшло перше замовлення, аж танцювали від радості. Якийсь програміст попросив привезти йому ручку, торт і сік. Заробили 30 гривень. На святкування витратили 200, — сміється Олександр. — Замовляють зазвичай люди, які багато працюють в Інтернеті: програмісти, дизайнери.  Замовлення, дорожчі 100 гривень, трапляються рідко.

Нині штат інтернет-магазину із чотирьох працівників.

— Кур"єр, оператор і двоє шоферів, — перераховує Володимир. — Якщо доб"ємося показника 200 замовлень у день, штат треба буде збільшувати до 25 осіб. За таких продаж усе окупиться нам за півроку. Хочемо ввести нову послугу — доставка гарячих обідів в офіси. Їх також готують у "Рукавичці".

Зараз ви читаєте новину «Продукти у Львові можна замовити через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі