четвер, 11 вересня 2008 07:12

Постер площею 800 квадратних метрів установили в Чернівцях

Автор: фото: Анатолій НИКИФОРЯК
  На Центральній площі в Чернівцях до 600-річчя міста спорудили гігантський постер
На Центральній площі в Чернівцях до 600-річчя міста спорудили гігантський постер

— Ми довго вирішували, як і чим прикрити стіну позаду пам"ятника Тарасу Шевченку. Ідей було безліч, навіть планували збудувати виставковий центр. А зупинилися на грандіозному постері. Задум — простий, ефект — вражаючий, — каже Манолій Манчуленко, 54 роки, з міської ради Чернівців.

До 600-річчя міста на Центральній площі мерія спорудила постер 13 на 58 м. На ньому розміщені карта Чернівців, фото міста з Космосу та перші письмові згадки — грамоту Олександра Доброго і митний договір із львівськими купцями. Чиновники міркували й про зображення культурних пам"яток Чернівців на банері. Та вирішили, що їх краще побачити в натурі.

Постер виготовили на спеціальній банерній тканині фотоспособом та прикріпили на металевий каркас. Площа зображення — майже 800 кв. м. Його встановлення обійшлося в понад 80 тис. грн. Гроші виділили з фонду "Чернівці-600".

Зараз ви читаєте новину «Постер площею 800 квадратних метрів установили в Чернівцях ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі