четвер, 13 січня 2011 16:26

Понад п'ять тисяч інвалідів чекають на автомобілі

— 20 років чекав на це авто, вже і не сподівався, що дадуть. Я інвалід другої групи, офіцер запасу. Вдома ще трьох інвалідів маю. Такий щасливий, що дочекався, — розказує 56-річний Андрій Лебідь. У вівторок зранку губернатор Львівщини 46-річний Михайло Цимбалюк вручив йому ключі від нової "славути".

Торік облдержадміністрація отримала 120 автівок від Кабінету Міністрів. 47 віддала черговикам у грудні. Цього разу машини одержали ще 42 людини.

— Понад 30 авто чекають своїх власників. Будемо вручати одразу, як оформимо документи, — каже Михайло Цимбалюк. — У попередні роки виділяли всього два-три авто на рік. Люди з обмеженими можливостями чекали на машини десятиліттями. Ветерани війни — з 2003 року, інваліди  дитинства та сім'ї, де є два й більше інвалідів, — з 1990-х. Багато хто не дочекався. Але тепер ситуація має виправитися. Найближчим часом влада обіцяє ще автівки.

Машини облаштовані для потреб неповносправних. Деякими можна керувати обома руками та ногою. Є легковики лише з ручним керуванням. Зараз у черзі на авто понад 5,5 тис. інвалідів.

— Кажуть, влада дбає. Та нічого вона не думає про нас. 83 роки маю, інвалід першої групи, учасник Другої світової. У списку на отримання машини якийсь двотисячний. Доки до мене дійде черга, певно, вже на тім світі буду, — говорить Олександр Іванович. Прізвища просить не називати. — А як доживу — їздити на ній уже точно не зможу. Кому та "славута" з ручним керуванням потрібна буде? Внуки на металолом здадуть, та й усе.

Зараз ви читаєте новину «Понад п'ять тисяч інвалідів чекають на автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі