середа, 24 травня 2006 18:48

Польський "Пасат" украли на зло начальнику міліції

Викрадене з-під стін Львівської облдержадміністрації авто журналістів польського радіо "Жешув", напевне, не знайдуть.

— Машину викрали професіонали. До того ж працювали командою, — переконаний старший оперуповноважений Галицького райвідділу Львова майор Павло Філіпович, 42 роки, — "Фольксваген" із бортовим комп"ютером новачку не просто викрасти. Спершу треба вистежити водія, дочекатися, коли він буде відкривати машину. У цей час радаром засканувати сигнал "маячка".

Мабуть, авто викрали, коли патрулі міліції поїхали за кортежем маршалка сейму Польщі. Субота — вихідний день в обласної адміністрації, тож усередині чергував лише один охоронець. У його обов"язки не входить дивитися за машинами на стоянці.

Як розповіли "ГПУ" в карному розшуку Галицького райвідділу, "Фольксвагени" та "Шкоди Октавії" нині крадуть найчастіше. Особливо нові. Польському "Фольксваген Пассату" всього рік. Коштує машина щонайменше $30 тис.

Журналісти польського радіо "Жешув" ще сподіваються на повернення авто.

— Нашому водію сказали, що найбезпечніше місце для паркування — під вікнами адміністрації, — розповів "ГПУ" журналіст Марек Цинкар, 53 роки. — Я після обіду зателефонував водієві, щоб підвіз до "Віденської кав"ярні" сувеніри. Коли він  повернувся через 20 хвилин, машини вже не було. Прикро, що авто незастраховане.

За неофіційною версією, машину викрали навмисне, щоб "підставити" начальника  УМВС у Львівській області генерала Віталія Максимова. У такий спосіб йому хочуть помститися за боротьбу з бандитами, які перепродають крадені машини.

Зараз ви читаєте новину «Польський "Пасат" украли на зло начальнику міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі