четвер, 11 вересня 2008 18:54

Піски віддадуть інвесторам

На території восьми сільських рад Мостиського району є поклади піску. Голова райдержадміністрації Юрій Візняк попросив місцевих депутатів надати дозволи інвесторам на оренду піщаних кар"єрів. Ініціативу не підтримали, тому Візняк ще раз розіслав звернення щодо розгляду цього питання.

— Це буде позитив для району і сільських рад, — розповідає Юрій Візняк. — За моїми попередніми підрахунками, інвестори зможуть відраховувати до бюджету сільської ради як мінімум 10 процентів прибутку. Жителі цих сіл  безкоштовно братимуть пісок для користування. До того ж вони матимуть де працювати.

Голова райдержадміністрації запевняє, що інвестори нестимуть відповідальність за вплив на довкілля. Створять комісію з питань ландшафту.

У багатому на поклади Мостиському районі є два цегельних заводи, що працюють, й один у Судовій Вишні. Його викупили інвестори, завезли сучасне обладнання. 2009 року завод запрацює.

Зараз ви читаєте новину «Піски віддадуть інвесторам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі