пʼятниця, 21 грудня 2007 07:05

Перед Миколаєм діти втекли з інфекційного відділення

У Рожищенський дитячий притулок міліціонери доправили п"ятьох дітей із неблагополучних сімей села Галузії, що в Маневицькому районі Волині.

П"ятеро малюків напередодні свята Миколая втекли  з Рожищенської райлікарні. Ігор Фесай, 7 років і Катерина Ковтунець, 12 років, виховувалися в одній сім"ї, Богдан Киричик, 6 років, Сергій Киричик, 9 років і 13-річний Олександр Карпович — в іншій.

Працівники притулку помітили на шкірі в дітей підозрілі цятки. Припустили, що це вітрянка, тому одразу доправили всіх п"ятьох до інфекційного відділення. Там діагноз підтвердили. Щоправда, діти хворіли на неконтактну вітряну віспу, тож не могли когось заразити. Пацієнтів помістили в окрему палату на 21 день.

— Того ж вечора найменший хлопчик попросився до туалету, а тим часом решта кинулася врозтіч, — пояснює головний лікар Рожищенської районної лікарні Віктор Редзій, 38 років. — Очевидно, вони заздалегідь вигадали план, як обдурити наших медсестер. Ми одразу повідомили правоохоронців, провели внутрішнє розслідування. Однак вини лікарів у тому, що сталося, я не бачу.

Діти кілька годин ловили на трасі машину. Водієві вантажівки, що зупинилася,  розповіли, що поспішають додому. Чоловік півтори години віз їх у Маневицький район, а далі ще за 7 км від траси в село Галузію. Опівночі вдома дітей провідали правоохоронці.

— Діти дружать і разом хворіють, бо їхні батьки разом чаркують, — каже начальник кримінальної міліції у справах дітей Маневицького райвідділу Олександр Мельник, 30 років. — Про ці дві сім"ї в селі шириться недобра слава — зникне курка чи гуска, грішать на них. У сільраді кажуть, що діти неодноразово просили в сусідів їжі.

Зараз ви читаєте новину «Перед Миколаєм діти втекли з інфекційного відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі