субота, 24 травня 2008 07:02

Пенсіонерку Краснюк задушив мотузкою неповнолітній

Під вечір 15 травня до оселі 75-річної Надії Краснюк із села Крутеньки Хотинського району Чернівецької області заліз односелець Ілля, 17 років. Підліток хотів украсти заощадження пенсіонерки, та в цей час прийшла господиня.

37-річна Марія Скрипник, донька Надії Краснюк, протягом 3 років працювала в Італії. Краснюк жила з онуками — 16-річним Михайлом та Арсенієм, 9 років.

Цього дня жінка полола грядки на городі. Зайшла до хати й побачила Іллю. Хлопець шукав гроші. Коли помітив господиню, підійшов ближче та штовхнув її. Пенсіонерка впала, вдарилася головою й знепритомніла.

— Щоби приховати сліди скоєного, затриманий синтетичною мотузкою від спортивних штанів стиснув шию жінки, — розповідає В"ячеслав Хабайло з обласного управління міліції. — Тримав, поки вона не перестала дихати. Аби переконатися, що потерпіла померла, дерев"яним підлокітником від дивану вдарив у область підборіддя та гортані.

Із будинку покійної Ілля виніс мотузку, підлокітник та гаманець із 450 грн.

— Він думав, що знайде більше, — каже 34-річна Олена Стрижиборода, секретар Крутеньківської сільської ради. — Донька Надії Арсеніївні щомісяця гроші висилала.

Хлопець навчався у Ставчанському професійному ліцеї. Рік тому його мати, 35-річна Людмила Мальцева, вийшла заміж за В"ячеслава Молдована з Крутеньок. Жінка із сином переїхала з Молдови до чоловіка.

Ілля в ізоляторі тимчасового тримання чекає завершення слідства.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерку Краснюк задушив мотузкою неповнолітній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі