четвер, 24 травня 2007 07:09

Останки Миколи Кузнецова хочуть перепоховати

Представники влади Свердловської області Росії хочуть провести переговори з керівництвом Львівщини про перепоховання останків Героя Радянського Союзу Миколи Кузнецова. 23 травня до Львова прибуде делегація із Свердловської області Росії.

— Погодження про перепоховання останків радянського розвідника немає, — говорить директор музею-заповідника "Личаківський цвинтар" Ігор Гавришкевич, 51 рік. — Я не маю повноважень давати такий дозвіл. Це вирішує Львівська міська рада. Але за українським законодавством перепоховання не може відбутися без офіційного звернення найближчих родичів Миколи Кузнецова.

До Львівської міської ради росіяни зверталися двічі. Уперше клопотали 1997 року, але прохачі не змогли надати офіційного підтвердження родинних зв"язків із Кузнецовим, завіреного державним нотаріусом. Удруге зверталися представники Свердловської області

— Цією могилою росіяни спекулюють, — продовжує Ігор Гавришкевич. — Невідомо, із чим вони їдуть цього разу. Але є закон про охорону могил героїв Другої світової війни, тому без звернення родини ми не дозволимо нею маніпулювати.

Кузнецов народився в селі Зирянка Галицького району Свердловської області.

Зараз ви читаєте новину «Останки Миколи Кузнецова хочуть перепоховати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі