середа, 19 вересня 2007 07:14

Олександра Жмура збив рейковий автобус

Львів"янин Олександр Жмур, 42 роки, став першою жертвою рейкового автобуса Рівне—Львів, який пустили минулого вівторка. У п"ятницю чоловік загинув на залізничному переїзді в селищі Квасилів Рівненської області.

Жмур увечері привіз вантажівкою рулони плівки. У селищі збився з дороги й пішов до чергової по станції запитати, де вулиця 1 Травня. Упевнився, що вже на місці, й кинувся через опущений шлагбаум до машини.

— Не помітив, що наближається рейковий автобус, — розповідає Ігор Максим"юк, 37 років, в.о. першого заступника начальника лінійного відділу станції "Рівне". — Чоловік побіг через колію, а за кілька секунд його збив потяг. Тіло пролетіло 10 метрів і вдарилося об металеву огорожу.

Жмурові поламало ребра, кінцівки, пробило голову. Швидкісний вагон зупинився за 300 м.

Кримінальної справи проти машиніста не порушуватимуть.

— Це нещасний випадок. Просто люди ще не звикли до рейкового автобуса — він дуже швидкий і майже безшумний, — каже рівненський транспортний прокурор Олексій Корольов.

Олександр Жмур мешкав із дружиною в селищі Олесько Буського району Львівської області. Менша донька закінчує школу, а старша вступила до університету.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Жмура збив рейковий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі