понеділок, 11 лютого 2013 05:15

Оксана Серкез зекономила на день народження 245 гривень

Автор: Фото: Ігор ХОМИЧ
  Львів’янка Оксана Серкез замовила в кафе ”Піраміда” капучино і десерт. Завдяки знижці до свого дня народження замість 18 гривень заплатила 16.20
Львів’янка Оксана Серкез замовила в кафе ”Піраміда” капучино і десерт. Завдяки знижці до свого дня народження замість 18 гривень заплатила 16.20

Випускниця "Львівської політехніки" Оксана Серкез щороку шукає акції і знижки для іменинників. 6 лютого їй виповнилося 24 роки. Зустрічаємося опівдні в центрі Львова. Оксана виймає із сумки синій блокнот. Показує сторінку з поміткою "День народження". Там по пунктах розписані назви закладів, адреси та знижки. Між сторінками лежить п'ять копій першої сторінки паспорта з датою народження.

— Вперше скористалася знижкою на день народження два роки тому у львівському аквапарку "Пляж", — розповідає. — Взяла квиток на 2 години за півціни. Вийшло близько 30 гривень. На касі просто показала ксерокопію паспорта. Шкода, що цієї акції уже немає. Потім подумала: треба користатися знижками і халявою на свій день народження. Буває, трапляються зовсім несподівані пропозиції. От учора побачила — безкоштовна гра у пейнтбол. Але не хочу, аби в день народження у мене стріляли. Ну або в салоні краси в центрі міста знижка на спа-масаж 50 відсотків. Але масаж коштує 400 гривень.

Оксана заздалегідь спланувала день. Пропонує сходити в кафе неподалік. Там для іменинників діють знижки. За 15 хв. заходимо у бістро "Піраміда" на вул. Левицького. Оксана замовляє капучино за 11,5 грн і десерт "Зимова вишня" за 6,5 грн. Показує на касі паспорт, їй одразу вибивають на 10% меншу суму.

— Увечері йду з хлопцем у "Планету Кіно", — каже. — Давно мріяла подивитися фільм "Життя Пі". Але 80 гривень — то забагато. Сьогодні маю право на безкоштовний сеанс.

Підходимо до магазину "Комп'ютерний всесвіт" на сусідній вул. Зеленій. Оксана Серкез іде до скляної вітрини. Там виклали півсотні комп'ютерних мишок. Іменинниця просить консультанта показати червоно-чорну безпровідну мишку за 100 грн.

— Якраз така, яку хотіла. Шнури заважати не будуть, — крутить пристрій. Потім несе до каси. Із блокнота виймає ксерокопію паспорта, додає до купюри у 100 грн. Білява касирка вітає Оксану з днем народження, вибиває знижку 10%, дає решту.

О 14.30 пропонує пообідати в ресторані "Дім легенд". Він розташований у старому чотириповерховому будинку. На вході стоїть актор у костюмі сажотруса. Він розповідає туристам легенди, запрошує зайти. Робить комплімент Оксані.

— А в мене сьогодні день народження, можете привітати, — кокетує.

— О, молода панянко, то я вам бажаю знайти принца. Але не на білому коні, а на "майбаху", — говорить.

Проходимо в зал на другому поверсі. Просить печені овочі, каву-латте і шоколадне тістечко. Замовлення приносять за 10 хв. Наприкінці іменинниця дає офіціанту пластикову картку постійного відвідувача мережі.

— Я поїла на 45 гривень. Якщо маєш таку картку, а її дають усім охочим, то на твій день народження сюди нараховують 50 гривень, — пояснює.

Після ресторану Оксана поспішає у кінотеатр з хлопцем Андрієм.

— Сьогодні ще подарунків не отримувала, лише квіти і привітання. Ввечері святкуватиму дома, а потім з дівчатами підемо на дискотеку в клуб "Метро". Туди я теж іду безкоштовно, зекономлю 35 гривень. А якщо наша компанія замовить напоїв та їжі на тисячу гривень, у подарунок дадуть шампанське за півсотні. Ще був інший варіант — святкувати у ресторані "Старгород". Там дуже круто, але і дорого. Я та семеро моїх друзів не менш як на 2 тисячі посиділи б. Але зате весь персонал мене вітав би з тортиком на сцені.

За день вона заощадила 245 грн.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Серкез зекономила на день народження 245 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі