вівторок, 03 січня 2006 18:13

Новий начальник Львівського СБУ

Призначили нового начальника Львівського обласного управління СБУ — 48-річного генерал-майора Володимира Химея. Зміну керівництва пов"язують з убивством колишнього губернатора Львівщини Степана Сенчука.

Після пострілів у Брюховичах протистояння між різними бізнесово-політичними групами на Галичині загострилося. Два політичні "важкоатлети" — нардеп Петро Димінський, 51 рік (партія "Батьківщина") і губернатор Петро Олійник, 48 років ("Наша Україна") звинуватили один одного у причетності до загибелі Сенчука. Як далеко зайде ця боротьба, передбачити важко. Новий начальник СБУ, який має 21-річний досвід роботи у розвідці, має тримати ситуацію під контролем.

Президент призначив керувати Львівським управлінням СБУ людину, яка не заплямувала себе участю у "міжусобних галицьких війнах". Володимир Химей має стримувати протистояння двох фінансово-політичних угрупувань. Крім того, від нього чекають відповіді: хто вбив Степана Сенчука?


Володимир Химей учився у Львові
Володимир Химей народився на Вінниччині. З Галичиною його пов"язує навчання на факультеті журналістики Львівського університету. Дружина Галина – теж випускниця журфаку.Саме у Львові Химей почав працювати у департаменті розвідки. Далі – робота у Празі та в центральному апараті СБУ. Химей керувавЛьвівськимуправлінням СБУ під час президентських виборів 2004 р.

Зараз ви читаєте новину «Новий начальник Львівського СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі