четвер, 21 січня 2010 18:29

Немовлята обпеклися через несправний кип"ятильник

У селі Туровичі Турійського району на Волині ледь не згоріли в хаті 10-денні двійнята. Пригода сталася на свято Василя по обіді.

Подружжя Іванків поралося по господарству. Їхні близнюки Даринка й Данилко лежали на дивані в кімнаті. Господар оселі готувався мити посуд. Увімкнув електрокип"ятильник, щоб нагріти воду в мисці. На хвильку вийшов надвір.

Тим часом несправний пристрій замкнуло. Проводка спалахнула, полум"я охопило покривало на дивані. На немовлятах зайнявся одяг.

— Коли батько побачив вогонь, схопив дітей і виніс на вулицю. Загасив одежу і почав заливати пожежу водою. Коли за мить упорався, одразу викликав "швидку", — кажуть в обласному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Даринку й Данилка негайно госпіталізували.

— У дівчинки обпечено 17 відсотків тулуба, в хлопчика — близько 7. Стан Данилка легший. Даринка — у вкрай важкому. Обоє постраждали ще й від того, що надихалися їдкого диму, — каже завідувач неонатального центру обласної дитячої лікарні Микола Гнатів, 46 років.

У Миляновичівській сільській раді розказують, що подружжя Іванків приїхало до Туровичів три роки тому, коли купило тут хату. Окрім двійнят, у родини є ще дві доньки. Старша заміжня, другій рік.

Зараз ви читаєте новину «Немовлята обпеклися через несправний кип"ятильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі