середа, 12 вересня 2007 07:08

Небо над Луцьком патрулюють винищувачі

Уперше за часів незалежності на Луцькому військовому аеродромі розпочалися командно-штурмові навчання. У рамках всеукраїнських маневрів "Артерія-2007" на льотні смуги приземлилися понад 20 бойових машин із авіаційних частин Івано-Франківської та Миколаївської областей.

Військовий аеродром на околиці Луцька є резервним для технічного обслуговування та дозаправки літаків. У понеділок тут прийняли винищувачі МІГ-29, штурмовики СУ-25 і транспортні АН-26. Першого дня навчань пілоти виконали повітряну розвідку боєм і знищили умовні переправи на річках Стир, Стохід і Прип"ять. За маневрами стежать офіцери командування Військово-Повітряних сил України.

— На аеродромі задіяно 200 військовослужбовців на повному забезпеченні. Вистачає пального для навчань і підготовки льотного складу, — розповідає заступник командувача Військово-Повітряними силами Василь Нікіфоров, 47 років.

Бойові машини готуються до вирішальної операції поблизу Рівного. 13 вересня штурмовики й бомбардувальники забезпечать підтримку з неба десантування сухопутних військ. Винищувачі відпрацьовуватимуть тактику повітряного бою.

Зараз ви читаєте новину «Небо над Луцьком патрулюють винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі