четвер, 28 лютого 2008 07:08

Навчена вівчарка коштує 25 тисяч доларів

У кінологічній службі військової частини N1101 внутрішніх військ МВС України в Луцьку тримають 11 собак. Псів кінологи купували за власні кошти, виховували вдома. Нині з тваринами працюють дев"ятеро фахівців і двоє солдат.

Собаки живуть у спільному вольєрі з будами площею 10 кв. м. Адміністратори супермаркетів іноді підгодовують собак простроченим м"ясом.

Чотири роки поспіль волинські вівчарки посідають перші місця на змаганнях у Західному регіоні. На всеукраїнському конкурсі в Херсоні пес Бак посів третє місце.

— Аби бути найшвидшими, прив"язую довгий поводок до ременя, наказую Баку бігти, — розповідає начальник кінологічної служби Володимир Лев, 25 років. — Ніби й хитрість, а правилами не заборонено. Термін служби вівчарки — 7–8 років.

У кінологічну службу віддають собак, із якими не можуть дати ради вдома. Кілька років тому приводили лише ротвейлерів.

— Найчастіше людина необ"єктивно оцінює свої сили у вихованні собаки і не може справитися з великим псом, що виріс із цуцика, — розповідає старший інструктор Василь Воляник, 24 роки. — Кажуть, що собака дурний, але жодного разу не займалися з ним, не виховували. Коли тварину віддають нам, та починає ненавидіти людей, які її зрадили.

Навчену вівчарку віком до 5 років у Європі купують за $25 тис.

Зараз ви читаєте новину «Навчена вівчарка коштує 25 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі