четвер, 24 вересня 2009 18:29

Напади змій почастішали через спеку

П"ятеро волинян із Ковельського та Любешівського районів потрапили до лікарні через укуси болотяних гадюк.

У понеділок 26-річна Олена Притолюк на узліссі за селом Поворськ знайшла  багато маслюків. Під вечір назбирала повне відро і кошик.

— Бачу, на старій колоді росте пучок опеньків. Почала зрізати — аж раптом у нозі сильно запекло. Дивлюся — змія втікає під колоду, — каже потерпіла.

Жінку почало нудити, нога вмить розпухла. Коли дісталася дому — знепритомніла. Рідні викликали "швидку".

— Жінку привезли у важкому стані. Зараз вона при свідомості, може ходити, рухатися. Буде лікуватися ще днів із 10, — кажуть у Ковельській районній лікарні.

Іще чотири напади на грибників сталися в Любешівському районі. У суботу гадюка вкусила 20-річну Ольгу із села Погулянка, коли вона ненароком наступила на неї. На 46-річну жительку села Залаззя змія напала в густому малиннику. А 21-річного Миколу Павленка із села Бірки гадюка вжалила в неділю на приозерній стежці по дорозі із риболовлі.

— Не пам"ятаю, щоб змії так плодилися, як нинішнього року. І напади їх почастішали. Винувата зокрема спека, яка притуплює обережність гадюк — вони стають сонними і не встигають утекти, — каже заступник начальника обласного управління Міністерства надзвичайних ситуацій Василь Ромко, 55 років.

Зараз ви читаєте новину «Напади змій почастішали через спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі