четвер, 29 липня 2010 17:28

"Нафтусю безкоштовно пили у міському бюветі"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Молдавани Мануела Капицина з дітьми Джульєтою (крайня праворуч) та Ніколетою сидять у спелеокімнаті відпочинково-оздоровчого комплексу “Шале Грааль” у Трускавці на Львівщині. Стіни, стеля та підлога тут викладені шарами солі із родовища в селі Солотвине н
Молдавани Мануела Капицина з дітьми Джульєтою (крайня праворуч) та Ніколетою сидять у спелеокімнаті відпочинково-оздоровчого комплексу “Шале Грааль” у Трускавці на Львівщині. Стіни, стеля та підлога тут викладені шарами солі із родовища в селі Солотвине н

"Щоб зекономити час та гроші, вирішила відпочивати на місцевих курортах. І їхати далеко не треба, й акліматизації нема. Вибрала Трускавець, бо там є цілющі мінеральні води", — каже львів"янка Поліна Стасик, 25 років.

Турфірми пропонують 10-денний відпочинок у Трускавці вартістю від 2 тис. грн. Туди входить проживання, харчування, огляд лікаря. Процедури — платні. Безкоштовні — інгаляції, хвойні ванни, очисні клізми.

— Ми з чоловіком поїхали у приватний сектор. Зняли квартиру за 100 гривень з обох, — розповідає Поліна. — Воду нафтусю безкоштовно пили у міському бюветі. По 200 грамів тричі на день. Чоловік — для профілактики хвороб нирок, я — для схуднення. Гуляли містом, ходили в гори, дихали цілющим повітрям. За 10 днів витратили 2400 гривень.

У Трускавці щомісяця відпочиває 13 тис. туристів. Тут півсотні пансіонатів і приватних садиб. При в"їзді до міста по зустрічній смузі мчать дорогі іномарки, кабріолети. На кожній вулиці будують нові багатоповерхові пансіонати, готелі. Ціни номерів — 270, 350 грн за добу.

— У нас на днях Єва Бушміна з "ВІА Гри" відпочивала, — говорить Ліна, менеджер готелю "Шале Грааль". Він є одним із трьох найдорожчих у місті. — Вже офіційно погоджено УЄФА, що ми будемо приймати гостей до Євро-2012. Відрізняємося затишком — нема боулінгів, конвеєра при поселенні. Домашня кухня.

Увесь персонал розмовляє російською. Пояснюють, що комплекс розрахований на іноземців.

За проживання і харчування треба викласти від 850 до 5535 грн щодоби. Процедури коштують 50–250 грн. Хвилина солярію — 7,5 грн.

Увесь персонал розмовляє російською

— Тут проводимо косметичні обгортання йогуртом і шоколадом, — показує оздоровчий центр лікар 46-річна Марина Кучер. Веде у приміщення з джакузі. У ванні з гідромасажем лежить дівчина, обгорнена у клейончастий матрац. Усередині нього тепла вода. Її тіло вимащене йогуртом. — Це знімає стрес, зволожує шкіру. А ось тут ультразвукова підтяжка обличчя, тут робимо гідролазерне зрошування ясен, — заходимо в інші кімнати. — Тут турецька баня, медово-кофейний пілінг.

Біля басейну з джакузі працює барна стійка. Можна замовити трав"яні чаї за 25–50 грн, кисневий коктейль за 27.

У соляну кімнату прийшла Мануела Капицина, 31 рік, з 3-річними двійнятами Ніколетою і Джульєтою. Вона сідає у крісло, дівчата будують замки із солі на долівці. Родина приїхала із столиці Молдови — Кишинева. У Трускавці відпочивають утретє, щоразу в різних комплексах.

— Діти мали запалення сечовивідних шляхів. Після трускавецької води рік не хворіли, — каже Мануела. — У "Шале" мені подобається те, що у номері є кухня. Я можу дещо сама готувати для дітей.

За проживання, харчування сім"я платить 2 тис. грн за добу. За процедури — окремо.

— Єдине, чого бракує, — ліпшого сервісу. Я була на курортах Румунії, Болгарії. У готелях такого класу персонал має володіти хоча б двома іноземними мовами. У номері пізно прибирають. Немає де загоряти. На терасі — чотири лежаки, знизу — автостоянка.

Із "Шале" виходить жінка з дитиною і візком. По сходах на подвір"я зносить візок перед собою. Пандусів тут немає.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтусю безкоштовно пили у міському бюветі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі