понеділок, 07 листопада 2011 07:00

Над ліжками у палатах установили бра

Відремонтоване хірургічне відділення презентували 2 листопада у восьмій міській клінічній лікарні Львова. Роботи обійшлися у понад 1 млн грн.

Тут нові пластикові двері та вікна. Коридор пофарбований у світло-рожевий колір. Є одно-, дво- і тримісні палати. Стіни у них персикові, на вікнах жалюзі, над ліжками висять бра з енергоощадними лампочками.

За рік у відділенні проводять 1200 операцій. Працюють 10 лікарів. За необхідності одночасно можуть функціонувати дев'ять операційних.

— Перший раз у такій палаті лежу, — говорить 38-річний Степан Король. — Аж не віриться, що в нас в області таке. Ніби в лікарню для депутатів попав.

На безкоштовне стаціонарне лікування у комунальному медзакладі мають право лише жителі Львова. Проте 25% пацієнтів — з області.

— Ми як людей із районів лікуємо, витрачаємо гроші, — розказує Володимир Зуб, начальник міського управління охорони здоров'я.— Потім документи надсилаємо в область, щоб нам їх відшкодували. А вони, — показує дулю. — Як приходить людина зі зламаною ногою, надаємо допомогу безкоштовно. А от якщо у вас вилізла ґулька три роки тому і ви хочете її видалити, то ми кажемо, де каса, і просимо оплатити, скільки людина може.

Лікарню призначили базовою щодо медичного забезпечення чемпіонату Євро-2012. На час проведення матчів там відведуть 100 ліжок для туристів.

Зараз ви читаєте новину «Над ліжками у палатах установили бра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі