середа, 15 листопада 2006 18:09

На ремонт доріг Львівщини дадуть мільярд

— Керівник служби автомобільних доріг Львівської області Ярослав Янишин, зоотехнік за фахом, був некомпетентною людиною. Тому в області такі погані дороги, — каже керівник "Укравтодору" Володимир Демішкан, 57 років, представляючи нового керівника цієї служби Ігоря Завійського. — Ми будемо підтримувати Львівську область, бо вона є західними воротами України.

Із 4 млрд грн, передбачених на ремонт доріг України, Львівській області перепаде близько мільярда. Насамперед відремонтують трасу Львів—Київ, а на ділянці зі Львова до Рівного прокладуть нову дорогу першої категорії. Наступного року почнуться роботи на сільських та районних шляхах. На це виділять 1,5 млрд грн.

— Збитки держави від поганого стану лише однієї дороги, Київ—Одеса, 2001 року склали 20 мільярдів доларів США. Коли її відремонтували, то річний прибуток сягнув 500 мільйонів гривень, бо збільшилися транзитні потоки вантажів, — каже Володимир Демішкан.

Кандидатуру Ярослава Янишина свого часу лобіював губернатор області Петро Олійник.

Кажуть, що ставши керівником служби автомобільних доріг, пан Ярослав, за старою звичкою, більше приглядався до врожаїв на полях, аніж до стану шляхів. Для всіх було очевидним — людина не на своєму місці. Кадрова помилка губернатора, коли керівників добирають не за професійними даними, а за відданістю партії чи конкретній команді, призвела до того, що львівські дороги стали називати паскудними.

Зараз ви читаєте новину «На ремонт доріг Львівщини дадуть мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі