четвер, 27 вересня 2007 07:11

На "Байді" Ющенко говорив про політику

22–23 вересня на VI Всеукраїнський фестиваль козацької пісні "Байда" до Тернополя приїхали 45 колективів з усіх регіонів України.

У неділю замість запланованого концерту переможців фестивалю — репетиція на сцені Театрального майдану. На закритті очікують на президента Віктора Ющенка.

— Співаємо "Многая літа" для президента! Гімн повторимо? — звертається до учасників заступник начальника обласного управління культури Михайло Франків.

Збираються глядачі.

— Я підполковник, але коли став козаком, то знову пройшов шлях від рядового, — розповідає 58-річний Василь Волощук, крайовий отаман, генерал-осавул Буковинської крайової Козацької Січі. — Приїхали двома автобусами, привезли три хорові колективи. Наша мета — окозачити всю Буковину.

58-річна Сільвія Заяць, мачуха співачки Ані Лорак, приїхала на фестиваль у складі фольклорного колективу "Червона калина" з Лужан Чернівецької області. Четверо його учасниць вбрані у вишиванки, виготовлені 100 років тому, та спідниці, прикрашені мережкою. Сільвія каже, що Кароліна з 14 років живе в Києві, до родичів не навідується.

Концерт починається о третій. За дві години на сцені з"являється президент.

— Я розумію, що кафедра, за якою я стою, найменше підходить для політики, — каже Віктор Ющенко. — Але час такий, що доводиться говорити. Я запропонував усім демократичним силам, починаючи від БЮТ і закінчуючи християнськими демократами, об"єднатися на виборах 30 вересня.

Фестиваль-конкурс козацької пісні "Байда" проводять із 2001 року. У 2004–2006 роках козаки збиралися в родинному замку князів Вишневецьких у Вишнівці Збаразького району.

Зараз ви читаєте новину «На "Байді" Ющенко говорив про політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі