середа, 16 серпня 2006 19:02

Мотоциклісти їздитимуть на витривалість

Через сім сіл Коломийського району Івано-Франківщини в суботу промчать учасники змагань за Кубок Центральної Європи з мотоперегонів на витривалість "Ендуро МАСЕС".

Мотоциклісти проїдуть п"ять кругів по 75 км кожний. У затяжній гонці візьмуть участь 30 спортсменів: 11 зголосилися з Криму, п"ятеро з Чернівців, восьмеро з Польщі, решта — прикарпатці. На маршрут вийдуть 100 суддів.

— Стартують гонщики 18 серпня у Слободі, — розповідає голова колегії суддів Федерації мотоспорту Борис Троцько, 73 роки. — Потім маршрут проляже через Рунгури, Малий Ключів, Сопів, Верхній і Нижній Вербіжі, Печеніжин і Молодятин. Високо в гори ми їх не відправляємо, досить із них тих підйомів на пагорби і спусків, які є.

Дводенні змагання "Ендуро" на Івано-Франківщині традиційні. У радянські часи часто відбувалися багатоденні гонки. Кожен мотоцикліст мав подолати певний маршрут за визначений час і повернутися на місце старту. Саме ж слово "ендуро" з латинської перекладається як "витривалість".

Зараз ви читаєте новину «Мотоциклісти їздитимуть на витривалість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі