вівторок, 28 серпня 2007 07:14

Міліціонеру Андрієві Юрчуку загрожує 12 років тюрми

Локачинський районний суд Волинської області розпочав слухання кримінальної справи колишнього дільничного інспектора Горохівського міськвідділу 24-річного Андрія Юрчука. У травні п"яний Юрчук задавив на смерть 3-річну Юлію Довганюк і 4-річного Сергія Волошина з райцентру Горохова на Волині.

Розгляд справи, на прохання батьків загиблих дітей, перенесли з Горохівського до сусіднього Локачинського району. Мовляв, підсудний служив у міліції і має знайомих серед місцевих суддів. На засіданні Андрій Юрчук зізнався, що сів за кермо чужої "таврії" напідпитку. Він повністю визнав свою провину. Батьки Юлії Довганюк і Сергія Волошина вимагають від міліціонера по 50 тис. грн компенсації. Родина третьої жертви аварії — скаліченого 6-річного Сашка Череваня — погодилася на 20 тис. грн для лікування сина.

— Наших дітей не повернеш, але справедливий вирок може врятувати інших від п"яних водіїв, — каже матір загиблої 35-річна Тетяна Довганюк.

Адвокат підсудного просить зменшити розмір компенсації, позаяк Міністерство внутрішніх справ уже виплатило родинам загиблих по 45 тис. грн і заплатило за лікування хлопця, що вижив. Суддя Василь Корнелюк переніс винесення вироку на початок вересня. Підсудному загрожує від 7 до 12 років тюрми і заборона керувати авто впродовж трьох років.

18 травня цього року Андрій Юрчук на "Таврії-Славути" вилетів із траси й наїхав на трьох дітей, які бавилися на подвір"ї родини Довганюків. Двоє з них загинули на місці аварії.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонеру Андрієві Юрчуку загрожує 12 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі