понеділок, 06 серпня 2007 07:00

Маренич співав для консула Галонзки

Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Войцех Галонзка, 60 років, закінчив свою місію в Україні. З цієї нагоди дипломат улаштував прийом у Народному домі "Просвіта". На запрошенні консул написав: "Приходити без квітів і подарунків".

Гості дарували Галонзці книги та платівки. Валерій Маренич виконав для екс-консула його улюблену пісню "Черемшина", а перекладачка Олена Криштальська присвятила дипломатові та його дружині Еві переклад вірша "Пілігрим" Адама Міцкевича. Фуршету не було.

— Вважаю, що моя місія виконана, — зітхнув наприкінці прийому Войцех Галонзка. — Працівники консульства щодня отримують від волинян, рівнян, житомирян по 600 прохань щодо видачі віз — удвічі більше, ніж зазвичай. До всього, ми частково взяли на себе роботу львівського консуляту.

На посаді Генерального консула у Луцьку Войцех Галонзка перебував чотири роки. Тепер працюватиме у Міністерстві закордонних справ у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «Маренич співав для консула Галонзки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі