понеділок, 16 квітня 2007 07:04

Малюки мерзнуть у дитсадках

13 квітня у Тернополі закінчився опалювальний сезон. У дитячих садах і лікарнях міста вважають, що батареї вимкнули зарано.

— У групах прохолодно. Батькам варто краще одягати дітей, щоб не мерзнули, — каже медсестра дитсадка N1 Марія Котів, 43 роки. — Хоча температура повітря у нас плюс 20, діти останнім часом почали більше хворіти. Не знаємо, чи це пов"язано з прохолодою, чи, може, вірус якийсь.

Опалювальні прилади у державних закладах використовувати не дозволяють. В обласній дитячій лікарні цю заборону, можливо, порушать.

— У нас дуже холодно, — каже заступник головного лікаря Алла Філю, 42 роки. — Особливо відчутно це у відділенні новонароджених. Вони ж не можуть без тепла! Вважаю, що з відключенням опалення могли ще зачекати.

У міському управлінні житлово-комунального господарства пояснюють: теплопостачання припинено, бо протягом трьох і більше днів середньодобова температура повітря становить понад вісім градусів за Цельсієм.

За опалення тернополяни цього сезону заборгували 20,4 млн грн. Іще 5,2 млн грн не віддають бюджетні установи.

Зараз ви читаєте новину «Малюки мерзнуть у дитсадках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі