неділя, 30 липня 2006 18:43

Малолітні жебраки приїжджають із сіл

90 дітей-жебраків виявили на вулицях міст Тернопільщини під час громадської операції "Літо-2006". Третина з них — дівчатка віком від дев"яти років. Більшість бездоглядних приїхали з сіл.

— Батьки пропивають соціальну допомогу, а діти ходять голодні, — каже Василь Липка, 27 років, із служби у справах неповнолітніх облдержадміністрації. — Так званих "соціальних сиріт" в області 4319.

14-річний Олег із Чортківського району вже двічі тікав із притулку для неповнолітніх.

— Мати померла, а батько почав пити, — каже хлопець. — Ми зі старшим братом пішли красти. Потім братові дали умовно, а мене в спецшколу забрали.

Понад 30% затриманих жебраків — дівчатка.

— Я два тижні грала на сопілці на вулицях. За день могла заробити до сотні. Жила в подружки, — тихо розповідає 15-річна Марійка з Тернополя. Вона схожа на хлопця, нещодавно відрізала косу на знак протесту: мати продала квартиру й поїхала жити в Крим, а доньку відправила в село до бабусі.

— Такі випадки не поодинокі, — каже Володимир Завіша, 34 роки, директор міського притулку для неповнолітніх. — Дівчат на вулиці повністю утримують хлопці. Для багатьох венерична хвороба — предмет гордощів. Цих підлітків важко повернути до нормального життя.

Зараз ви читаєте новину «Малолітні жебраки приїжджають із сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі