четвер, 20 березня 2008 19:23

Львів матиме зоопарк

Громадська організація "Комітет збереження природи" пропонує створити у Львові зоопарк. Раніше диких тварин у місті можна було побачити лише в перевізних звіринцях. Постійний зоокуточок працює в міському дитячому еколого-натуралістичному центрі. Там тримають десяток рептилій, дві мавпочки та птахів.

У міському управлінні екології та благоустрою ідею підтримали. У мерії вирішуватимуть, де розмістити зоопарк і за які кошти  утримувати.

— Комітет збереження природи пропонує створити зоопарк на території Сихівського лісопарку, однак ми розглядатимемо й інші варіанти, — каже Михайло Казимир, 33 роки, виконувач обов"язків начальника управління екології та благоустрою. — Головне, щоб там була можливість побудувати не клітки розміром 3 на 3, а просторі загорожі та вольєри. Організація вже має домовленості із закордонними зоопарками. Якщо у Львові буде зоопарк, то приплід тварин для нього передадуть безплатно.

До Львова планують запросити директорів Київського та Харківського зоопарків, аби ті поділилися досвідом і висловили свою думку.

Зараз ви читаєте новину «Львів матиме зоопарк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі