четвер, 14 травня 2009 17:08

Луцьким тролейбусникам заборгували майже 2 млн грн.

Із вівторка в Луцьку не їздить жоден тролейбус. Водії, кондуктори та механіки комунального підприємства електротранспорту оголосили безстроковий страйк. Вимагають виплатити їм заборговану зарплату за останні три місяці — понад 1 млн 700 тис. грн.

Близько 200 працівників підприємства щоранку приходять на роботу, проте не виводять машини на маршрути. В гаражах зостаються всі 50 тролейбусів і п"ять комунальних автобусів, що курсують за маршрутами N15, 15а та 9.

— Із січня не бачили зарплати. Отримуємо копійки — кондуктори по 800 гривень, водії трохи більше тисячі, — обурюється кондукторка Ірина Вавринюк, 46 років. — Люди хочуть звільнятися. Але бояться, що тоді їм не повернуть борги.

Дирекція депо виправдовується — мовляв, винна держава, яка недоплатила тролейбусникам за чотири місяці близько 1,4 млн грн субвенцій. Луцький міський голова Богдан Шиба поїхав до Києва. У Кабміні домігся, щоб до кінця тижня з державного бюджету позачергово виділили Луцькому підприємству електротранспорту компенсацію за пільгові перевезення.

— Потрібно переглянути зарплати водіїв і тарифи на проїзд у тролейбусах. Не виключено, що влітку вартість квитка зросте із 75 копійок до гривні, — кажуть депутати міськради.

Зараз ви читаєте новину «Луцьким тролейбусникам заборгували майже 2 млн грн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі