середа, 02 квітня 2008 07:13

Луцький "Ретро" крутить кіно на замовлення

Кінотеатр "Ретро" почав працювати на Кафедральній площі у старій частині Луцька. Зал на 50 місць облаштували у приміщенні кіновідеомузичного підприємства, створеного на базі існуючого з 1960 років кінопрокатного центру.

— Маємо біля чотирьох тисяч фільмів на 35-міліметровій плівці, — розповідає директор підприємства Віталій Нерода, 58 років. — Будемо показувати їх на старій кіноустановці. Їй уже майже тридцять років, але працює добре. Для демонстрації сучасних стрічок придбали японську апаратуру. Обласна влада виділила на неї 60 тисяч гривень.

Зараз у "Ретро" тричі на день показують стрічку "Іронія долі-2". Незабаром демонструватимуть американський фільм "Телепорт" і український "Сафо". Із старих стрічок — "Весілля в Малинівці", "Кавказьку полонянку".

— Влаштовуємо сеанси на замовлення, — каже Віталій Олександрович. — Хочемо, щоб приходили сім"ями. Школи та університети могли б організовувати тут навчальні покази. Маємо всі фільми Олександра Довженка, інших класиків кіно.

Квиток на сеанс у "Ретро" коштує 5 грн — удвічі дешевше, ніж у єдиному донедавна кінотеатрі "Промінь".

Зараз ви читаєте новину «Луцький "Ретро" крутить кіно на замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі