четвер, 18 травня 2006 20:09

Лелекам будують гнізда

Недавній буревій звалив стару ялицю з лелечим гніздом у Карпатському національному природному парку в Яремчі (Івано-Франківська область). Городяни облаштували нове житло для птахів.

Рік тому блискавка розколола цю ялицю, а цієї весни сильний вітер переламав дерево. Лелече гніздо впало на дорогу і розвалилося.

— Ялицю зрізали, пень викорчували, а на його місці встановили десятиметрову залізобетонну опору, — каже заступник начальника відділу рекреації Карпатського природного парку Юрій Герушинський, 52 роки. — На ній прикріпили металеву платформу, на якій наші працівники "звили" нове гніздо. Поклали гілочки груші та вишні, але бузьки дзьобами повикидали їх, нанесли нові. Кілька днів приглядалися, а потім заклекотали. Лелечиха вже висиджує яйця.

Залізобетонну опору привезли міські комунальники. Адміністрації Карпатського  національного природного парку металева платформа для гнізда обійшлася в 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Лелекам будують гнізда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі