четвер, 30 жовтня 2008 17:20

Коні Стрілка та Білка найгарніші в області

У селі Мальчиці на Яворівщині відбулася обласна виставка племінних тварин. Кобила Стрілка та лоша Білка отримали дипломи найкрасивіших коней.

— Спочатку думали здоровенну свиню показати на тій виставці, — каже власниця коней-дипломантів Олександра Піцишин, 53 роки. — Передумали, бо могла покусати людей. Ми її тепер закололи, то тільки задня чверть заважила 58 кілограмів.

За день до виставки господарі вирішили показувати 13-річну кобилу Стрілку та піврічне лошатко Білку. Богдан Піцишин, ґазда, підстриг тваринам гриву та хвіст, почіпляв на них банти. Білці одягнули підколінки із рюшами. На шию вінець.

— Вони темно-коричневої масті, ваговози. Обоє високі й сильні. Стояли, як близнюки. А насправді це мама із дочкою, — пригадує пані Олександра. — Біля нашого сільського клубу постелили файну коврову доріжку, по краях позабивали стовпці. І то по тій стежині треба було провести тваринок. Було ще сім коней. Наші перемогли, бо не полохалися і гарно позували перед фотоапаратами. У журі були ветеринари та голова районної адміністрації Степан Новосядло.

За перемогу господарі коней отримали 70 грн та золоті медалі із жовтою стрічкою.

— Ми до них, як моделей, не ставимося. І оремо, і всю городню роботу робимо. Годуємо вівсом. Білка, щоправда, ше мала, тому стоїть на прив"язі. Дочка привчила її до цукерок "Корівка". То інших тепер лоша не їсть, — сміється Піцишин.

Дипломи найкрасивіших тварин також отримали корова Євгена Захарчука, порося Люби Тиндик, павич Івана Яринича. Усі живуть у Мальчицях.

Зараз ви читаєте новину «Коні Стрілка та Білка найгарніші в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі