понеділок, 23 липня 2007 00:00

Комуністи шукають підтримки в Галичині

— Комуністична партія може подолати тривідсотковий бар"єр на Львівщині, — переконаний перший віце-спікер Верховної Ради України Адам Мартинюк, 57 років. Минулого тижня депутат від КПУ відвідав Львів та Івано-Франківськ.

— 10 тисяч виборців ми мали у березні 2006 року, — сказав Мартинюк на брифінгу у Львові. — Три відсотки на Львівщині — це приблизно 45 тисяч голосів. Будемо працювати.

На дострокові вибори КПУ планує іти самостійно.

— Прихильники лівих ідей повинні бути в одній політичній партії. І рано чи пізно це станеться. 2004 року ми вже ініціювали об"єднання з Соцпартією. Але не знайшли підтримки з боку соціалістів. Мабуть, ще не час, — вважає Мартинюк.

Інститут президентства, на думку комуніста, в Україні не потрібен:

— Хтось знає прізвище президента Німеччини? А він у них є, проте державою фактично керує канцлер. Президент повинен виконувати тільки церемоніальні функції.

Мартинюк каже, що чутки про політичну смерть коаліції комуністів і Партії регіонів перебільшені. Проте він не боїться імовірного союзу "Нашої України" та "регіоналів" у новому парламенті:

— Я не хотів би позаздрити коаліції, в опозиції до якої опиняться комуністи і БЮТ. Але це не означає, що ми будемо об"єднуватися.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи шукають підтримки в Галичині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі