понеділок, 11 липня 2011 05:15

Комп'ютери для бібліотек куплять за гроші Білла Гейтса

Близько сотні бібліотек області отримають комп'ютери з доступом до інтернету протягом чотирьох років. Це відбудеться в рамках програми "Бібліоміст — Львівщина".

— Львівську область обрали завдяки ініціативності місцевих бібліотек і влади, — каже директор програми "Бібліоміст" Матей Новак. — Тут книгозбірні справді живуть, а не існують задля галочки. Проведемо масштабні навчання всіх працівників читалень регіону для роботи в нових умовах. Тренінговий центр розміститься в обласній універсальній науковій бібліотеці на проспекті Шевченка,13. Плануємо провести літню школу для бібліотекарів.

Між бібліотеками щороку триває конкурс. Цьогоріч за його результатами комп'ютери отримають вісім бібліотек Львова та чотири бібліотеки в районах — Дрогобицькому, Червоноградському, Сокальському та Жидачівському.

— Заявки на конкурс подали дев'ять бібліотечних систем, переможцями стали шість, — каже регіональний представник програми Юлія Галій, 29 років. — Основні критерії відбору — правильно заповнена заявка та можливість забезпечувати безкоштовний інтернет для користувачів. Також звертаємо увагу на інноваційну діяльність. Наприклад, бібліотекарі села Доброгостів Дрогобицького району запропонували створити у себе скайп-центр спілкування з мігрантами.

Програму фінансує Фундація Білла та Мелінди Гейтс. На її реалізацію в Україні вони виділили грант $25 млн.

Зараз ви читаєте новину «Комп'ютери для бібліотек куплять за гроші Білла Гейтса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі