пʼятниця, 30 травня 2008 07:12

"Київстар" та влада Львова допомогли двом навчальним закладам міста

  Швейна майстерня — один з подарунків компанії ”Київстар”
Швейна майстерня — один з подарунків компанії ”Київстар”

Обладнання на понад 130 тис. грн для двох комунальних навчальних закладів презентувала Львівська філія компанії "Київстар" спільно з Львівською міською радою. Допомогу отримали школа-інтернат N2 та загальноосвітня школа N82.

— Компанію "Київстар" уже чотири роки поспіль визнають найбільшим вітчизняним інвестором у Львівській області, — каже директор філії "Київстар" у Львові Олександр Корецький. — У рамках загальноукраїнської соціальної ініціативи "Для людей, для країни!" значні проекти реалізуються у Львові чи не щорічно. Цього року ми відгукнулися на пропозицію міської влади Львова про допомогу комунальним навчальним закладам, у яких навчаються діти-сироти та діти з особливими потребами.

— Дякуючи компанії "Київстар", ці діти отримають змогу нормально почувати себе у цьому світі. Інші бізнес-структури Львова повинні наслідувати цей приклад, — вважає міський голова Львова Андрій Садовий.

— Андрій Іванович сам об"їздив кілька навчальних закладів, — додає Олександр Корецький. — А потім зателефонував мені в половині дев"ятої вечора. Запитав, чи я не сплю і сказав, що вибрав школу-інтернат N2.

— Мене здивувало, які у цих дітей розумні очі, — говорить Садовий. — Виявляється, діти тут хворіють значно рідше, ніж вдома. Вони тут борються за життя.

У школі-інтернаті N2 навчається 299 дітей, з них 12 є круглими сиротами. Коштами "Київстар" тут повністю оновлено меблі для їдальні, придбано спортивний інвентар для ігрової кімнати та спортзалу, обладнано швейну майстерню і кабінет діловодства. У кінозалі встановлено 50-дюймовий плазмовий екран, а у кабінеті інформатики — нові комп"ютери та мультимедійну дошку.

— Щорічно отримуємо з міського бюджету 3,6 мільйона гривень, — розповідає директор школи-інтернату N2 Віталій Гомов. — Раніше наші діти після уроків бігали у комп"ютерні клуби. Бувало, затримувалися там на цілу ніч. Тепер ми маємо свій повноцінний комп"ютерний клас.

Ще одна школа, якій допомогла компанія "Київстар" спільно з міською радою, — ЗОШ N82. Тут навчається 11 дітей з особливими потребами. Для них було закуплено реабілітаційні тренажери та спортивне обладнання.

— Раніше ми мали кілька тренажерів, привезених з-за кордону, — говорить реабілітолог Ірина Юзич. — Вони прослужили нам п"ятнадцять років. Проте нові тренажери значно кращі. Півроку ми працювали у кабінеті. З настанням весни вийшли на стадіон. У дітей значно підвищилася швидкість бігу, витривалість, сама якість ходіння.

Ірина Ільківна просить дітей показати, як вони користуються тренажерами.

— Ось Саша, наш першокласник. Саша, покажи бігову доріжку.

— Сто двадцять секунд, — хлопчина сам наставляє таймер на апараті.

— Можна регулювати час, швидкість ходи, — пояснює реабілітолог.

Компанія "Київстар" здійснює соціальну ініціативу "Для людей, для країни!" вже п"ятий рік.

— Основні напрями роботи програми — допомога найменш захищеним верствам населення, — розповідає менеджер зі зв"язків з громадськістю Львівської філії "Київстар" Віктор Гальчинський. — Це діти-сироти, люди з особливими потребами, самотні літні люди. До 750-річчя Львова у 2006 році компанія подарувала фібробронхоскоп для онкологічного центру. Минулого року — облаштувала лабораторію телекомунікаційних технологій Національного університету "Львівська Політехніка" та муніципальний дитячий театр "І люди, і ляльки".

Надана "Київстар" допомога є однією з найбільших соціальних інвестицій у муніципальні об"єкти Львова за перше півріччя 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «"Київстар" та влада Львова допомогли двом навчальним закладам міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі