четвер, 21 січня 2010 18:25

Калушу нададуть статус зони екологічного лиха

17 січня більш як 97% жителів райцентру Калуш Івано-Франківської області проголосували за надання місту статусу зони екологічного лиха.

— "Так" сказали 30 436 наших мешканців. Такий результат не є несподіванкою для нас. Наше місто справді має великі проблеми, — каже заступник міського голови 52-річний Василь Петрів.

Референдум ініціював міський голова Ігор Насалик, 47 років. Хоче добитися від держави щорічного надходження до місцевого бюджету додаткових 5 млн грн. Їх витрачатимуть на ліквідацію проблем зі сховищем N2, в якому можливе проривання розсолів. Також для укріплення дамби Домбровського кар"єру, який грозить засоленням водоносних горизонтів міста. Відселятимуть родини, які живуть над шахтовими виробітками. Їх будинки можуть у будь-який момент провалитися. За ці гроші також утилізують понад 11 тис. т токсичних відходів на території товариства "Оріана-Галев".

— Калушани молодці. Вони підняли питання, яке ми в області неодноразово старалися вирішити. На жаль, в уряді нас не почули. Можливо, цей референдум змусить владу звернути увагу на це місто і його проблеми, — вважає губернатор Івано-Франківщини Микола Палійчук, 38 років.

Зараз ви читаєте новину «Калушу нададуть статус зони екологічного лиха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі