понеділок, 16 липня 2007 07:00

Івашки півтора тижня варили обід на цеглинах

Багатодітна родина Івашків із села Жовкині Володимирецького району Рівненської області прожила півтора тижня без телевізора, холодильника та електроплити.

Позаминулої п"ятниці під час зливи перегорів трансформатор на сільській підстанції. Селяни 12 днів чекали допомоги від районної служби "Рівнеенерго". Нарешті полагодили трансформатор самі.

 — Це вже вп"яте за рік таке лихо, — скаржиться 42-річний Володимир Івашко. — Весною по дві доби не було електроенергії — то дерево впаде на дроти, то вітер обірве.

Ремонтна бригада з райцентру приїжджала тричі. Подачу електроенергії відновили у кількох хатах. Понад тридцять сімей на вул. Ватутіна, Новій та у пров. Новому мусили готували їжу надворі на цеглинах.

— У мене десятеро дітей. Найстаршому 16 літ, наймолодшому — півроку, — обурюється чоловік. — Жінка на дворі розвела вогнище, борщ варить, а з неба вода крапає!

Грубками селяни майже не користуються. Жовкині лежать за 15 км від Рівненської АЕС, тому за електроенергію тут платять усього 15 коп./кіловат. Купувати скраплений газ у балонах невигідно.

У кількох хатах через аварію не було води — вийшли з ладу електронасоси. В Івашків зіпсувався цілий холодильник м"яса. Напередодні господар заколов теличку й свиню. Усе згодували собаці.

Світло в Новому провулку з"явилося лише минулої середи по обіді. Двоє сусідів-електротехніків на власний ризик залізли у трансформатор і скрутили обірвані дроти. Але мікрохвильовки та телевізори не працюють: замала напруга.

Зараз ви читаєте новину «Івашки півтора тижня варили обід на цеглинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі