пʼятниця, 10 серпня 2007 07:07

Іван Круп"як передбачає майбутнє за датою народження

Автор: фото із сімейного архіву Івана Круп’яка
  Астролог Іван Круп’як живе на околиці Тернополя. Має город, тримає собаку й кота
Астролог Іван Круп’як живе на околиці Тернополя. Має город, тримає собаку й кота

Професійний тернопільський астролог Іван Круп"як, 59 років, вивів свою формулу життєвого шляху. Каже, є сім типажів людських доль, відповідно до кількості планет. Усе наперед визначено, але керує світом Бог.

— Люди приходять і розповідають свої історії. У мене на згадку про них залишаються лише дати народження, за якими складаю прогноз, — розповідає Іван Круп"як. — Ведучи записи, я помітив, що на долі впливають небесні планети. Якщо на особу найбільше впливає Сонце, то її шлях сонячний, усе в житті вдається, людина проживає повноцінне й правильне життя. А коли батьки змушені хоронити своїх дітей — їхню дорогу визначають "темні" планети. Такого не навчають на жодних астрологічних курсах — це мої власні спостереження. Але не вірити в Бога теж не можна. Він — творець усього.

На першому поверсі п"ятиповерхового будинку поблизу обласної міліції в Тернополі на вулиці Руській вишикувалася черга до квартири N84.

— Я не прихильниця ворожби, до бабки ніколи не ходила. Але гороскоп — не чаклунство. Мама довго вагалася: їхати до Італії на роботу чи ні. Навесні ми вдвох прийшли до Івана Степановича. Десять гривень за прийом — не гроші, — розповідає вчителька молодших класів 27-річна Ольга Куц із Тернополя. — Астролог записав наші дати народження й каже: я знаю, уже сім років на заробітки збираєтеся. Якщо не поїдете до початку вересня, то взагалі не поїдете. А найкраща дорога випадає у два наступні тижні після Великодня. Мама й справді одразу після Пасхи поїхала. Має гарну роботу. Нині я мамину колєжанку сюди привела.

До квартири Круп"яка потрапляю лише за три години.

— Сьогодні п"ятниця, важкий день, — починає він, сідаючи за столик навпроти вікна. — Постійно приходять чоловіки й жінки різного віку. Усім одразу кажу: представлятися не треба. Мене цікавлять дати, — говорить під безперервне дзеленчання телефону. Трубку бере через раз. — Надаю консультації "вживу" та по телефону. Сьогодні розмовляв із Парижем, Буенос-Айресом, Москвою, двічі з Лондоном, а з України скільки дзвінків. Спілкуюся по телефону через перекладачів — я ж усіх мов не знаю. Мій номер "гуляє" цілим світом.

У молодості як не у культуру, то у педагогіку кидало

Прийом може тривати від п"яти хвилин до двох годин.

— Це у кожному випадку індивідуально, — показує великий зошит, заповнений розрахунками. — "Відкритим" людям можу сказати прогноз із точністю до 80 відсотків. Осіб, народжених 7-го, 16-го і 25-го числа, прораховувати важко. Вони загадкові, мають спонтанну долю, бо перебувають під Сатурном. Багато залежить від того, в який час доби народжується дитина. Якщо вночі — матиме характер протилежного знака. Наприклад, у Водолія темперамент Лева.

Астролог піднімає слухавку, починає тлумачити чийсь сон.

— Маленька біла собачка з крильцями бігала у новому домі, а потім полетіла? Чекайте радісної звістки місяців за три, — розповідає, що телефонували з Австралії. — Я й віск умію виливати, і яйця викачувати. Коли почув про катастрофу під Ожидовом, одразу розклав усе на цифри. Можу сказати, що для України не буде поганих наслідків. Але то не випадковість. Цистерни перекинулися 16 липня, в День проголошення Державного суверенітету. На всі державні свята або у їх переддень трапляється якась аварія в Україні або в Росії. Постійно маємо якийсь траур. А колись між Дніпром та Дністром був рай. Перша назва країни — Ураїна, бо "у раю".

Іван Круп"як закінчив Московську астрологічну академію, три астрологічні школи у Санкт-Петербурзі та Києві. Член Міжнародної асоціації астрологів.

— Мене в молодості як не у культуру, то у педагогіку кидало, — пригадує. — Я ріс дуже допитливим. У своєму селі Миролюбівка Тернопільського району кожну курку та корову впізнавав. У 16 років став завклубом. Щодня вивчав два-три вірші й стільки ж пісень. Уперше мені зірки називала бабуся, ще коли був зовсім малим. А сусід-фельдшер розповідав закони китайської медицини. Після Чортківського педучилища був учителем. Та недовго.

У двері зазирає чоловік.

— Один начальник переживає, чи залишиться у своєму кріслі, — пояснює візит.— Мушу ще сьогодні з ним зустрітися. А ще хочу перед тим додому сходити. Бо то квартира мого родича, я тут тільки приймаю. Живу на окраїні Тернополя у власній хаті. Дружина померла, дітей не маю. Тримаю кота, курей.

На вихідні та свята їде з міста. Не пропускає жодного етнічного фестивалю.

— А що за перстень на лівій руці, амулет? — запитую.

— Так. Він у формі вісімки на згадку про вісім страждань Будди. Привезли знайомі з Тибету. Намолена спеціально для мене. Допомагає.

Зараз ви читаєте новину «Іван Круп"як передбачає майбутнє за датою народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі