субота, 19 липня 2008 07:05

Інфекцію до дитячого табору заніс кухар

У Долинську центральну райлікарню на Івано-Франківщині потрапило ще дев"ять дітей із ознаками гострого ентероколіту. Вони заразилися в таборі "Дружба" в селі Новоселиця. На початку тижня з таким діагнозом шпиталізували вісім неповнолітніх.

За результатами бактеріологічної експертизи, яку провела районна санепідемстанція, встановили, що діти захворіли на дизентерію Зонне. Носієм інфекції був працівник кухні табору.

— Поки що ми не знаємо, хто заразив дітей, — каже виконувач обов"язків головного санітарного лікаря району 47-річний Михайло Петрушка. — Ми взяли аналізи у всіх працівників, чекаємо результатів.

Табір закрили на карантин. Працівників відсторонили від роботи, а здорових дітей відправили додому. Санстанція ще 10 днів вестиме за ними спостереження та проводитиме додаткові аналізи. Відновити роботу "Дружба" зможе не раніше ніж за два-три тижні. Стан здоров"я 17 дітей задовільний.

Зараз ви читаєте новину «Інфекцію до дитячого табору заніс кухар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі