четвер, 26 червня 2008 07:15

Христина Свістяк утопилася на подвір"ї

23 червня в селі Братківці Тисменицького району на Івано-Франківщині поховали 15-річну Христину Свістяк. Дівчинка втопилася на своєму подвір"ї.

— Свістяки мали семеро дітей, — каже секретар Братківської сільради 65-річний Павло Федорів. — На подвір"ї вирили маленький ставок, щоб діти мали де хлюпатися. Там більше болота, ніж води.

Сім"я Свістяків живе бідно. 38-річна мати, Ганна Михайлівна, ніде не працює, займається вихованням дітей і хатнім господарством. Батько, Володимир Свістяк, 42 роки, підзаробляє в селах на будівництвах. Найстарша донька вже заміжня. Наймолодшому Володі — 8 років. Христина була середньою дитиною.

У суботу разом із мамою та сестрою Оксаною Христина йшла сушити сіно. Було спекотно. Мама пішла вперед, а дівчата вирішили скупатися. Христя по драбині спускалася до води. Ненароком послизнулася і впала. Плавати добре не вміла, почала тонути. На допомогу кинулася 16-річна Оксана. Вона хотіла витягнути сестру, але й сама почала грузнути й тонути в глинистому ставку. На крик дівчат збіглися сусіди. Та допомогти Христині не змогли. Вона зникла в каламутній воді. Коли дівчинку знайшли, було вже пізно. Оксана наковталася води, але її врятували.

Батько пообіцяв зарити ставок, у якому втопилася дитина.

Зараз ви читаєте новину «Христина Свістяк утопилася на подвір"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі