вівторок, 15 травня 2007 07:02

Хакери заблокували сайт польського консульства

Невідомі комп"ютерні хулігани заблокували реєстраційний портал інтернет-сайту Генерального консульства Польщі в Луцьку. Упродовж трьох днів хакери надсилали фіктивні заявки на отримання візи.

Фальшиві формуляри надходили від нібито гостей-туристів із Тунісу, Індії та інших далеких країн. Щоранку хакери реєстрували за 10 хвилин по 200 заявок, блокуючи сайт для інших прохачів візи. Службі безпеки консульства не вдалося вистежити комп"ютерну адресу, з якої надходять "липові" листи. Тому поляки припинили інтернет-реєстрацію.

— Завдяки сайту ми приймали третину всіх заявок. Того ж дня люди отримували візи. Тепер знову змушені працювати з чергами під консульством, — каже генеральний консул Войцех Галонзка, 50 років.

У міськвідділі міліції припускають, що консульству шкодять нелегальні посередники, які стоять у чергах і пропонують прохачам віз свої місця за 200 грн. Під польським консульством у Луцьку щодня чекають на візи близько тисячі осіб із Західної України. Дипломати встигають видати за день 700–800 віз. Посольство Польщі, ймовірно, збільшить штат. Тоді зросте пропускна спроможність консульства.

Зараз ви читаєте новину «Хакери заблокували сайт польського консульства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі