четвер, 28 вересня 2006 19:13

Гостей Львова пригощатимуть середньовічними стравами

Середньовічну маслянку — закваску з молока та меду — подаватимуть учасникам фестивалю середньовічної культури "Львів стародавній" у Шевченківському гаю в День міста.

У стилізованій таверні готуватимуть грибну юшку, гаряче в горщиках по-угорськи, ячмінні коржики та квасолевий паштет. На столах стоятимуть узвари з фруктів та меду. Пообідати можна буде за 5–10 гривень.

Організатори чекають на приїзд 200 гостей з України, Угорщини, Польщі, Білорусі та Росії. Росіяни безкоштовно навчатимуть їх середньовічних народних, придворних, церемоніальних і східних танців. Групи охочих формуватимуть на місці.

— Фішкою фестивалю стане лицарський турнір, — каже Іванна Євсеєва, 25 років, голова львівського товариства історичної реконструкції "Срібний Вовк". — Головний приз — меч і право вибору своєї королеви — будь-якої присутньої на фестивалі дівчини. Саме вона одягне корону на голову переможця.

Зараз ви читаєте новину «Гостей Львова пригощатимуть середньовічними стравами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі