четвер, 05 серпня 2010 17:32

Гостей фестивалю частуватимуть органічною їжею

Фестиваль автентичної карпатської кухні відбудеться 21–22 серпня у селі Спас Коломийського району на Івано-Франківщині.

— Будемо презентувати здорову традиційну їжу Карпатського регіону. Хочемо  привчити українців вживати більше органічних продуктів, — каже 60-річний Богдан Пернак з обласної асоціації "Чиста флора"".

У Спасі живуть 3 тис. людей. Село лежить на горбах уздовж гірської річки Пістиньки. З усіх боків населений пункт оточують ліси. Прихильники органічного господарства облаштовують його за принципом екологічного поселення.

— Екологічні села виглядають так — оселя, сад, далі йде город і місце, де ти закопуєш, переробляєш відходи. Сусідні двори розташовуються за такою самою схемою. Тобто біля твого будинку немає ніякого сміття, — пояснює Пернак. — Місцеві жителі займаються органічним землеробством, виробляють екологічно чисті продукти. Найбільшою популярністю користуються їх фіточаї, сушені та мариновані білі гриби, бринза.

Екологічно чисту продукцію із Карпат хочуть постачати в українські супермаркети і за кордон.

— В Україні 200 тисяч гектарів землі використовують для органічного сільського господарства. А законопроект про ведення такого господарювання у Верховній Раді досі не прийнятий, — бідкається Михайло Стовпюк, 43 роки, виробник екопродукції з Івано-Франківська.

Зараз ви читаєте новину «Гостей фестивалю частуватимуть органічною їжею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі