четвер, 02 грудня 2010 19:30

Городян ховатимуть біля кордону

Ужгородське кладовище Барвінківське переповнене. Місць під поховання вистачить тільки до весни.

— Ужгород значно розрісся за останні роки. Якщо раніше за день ховали по чотири—п'ять померлих, то тепер не менше 8-10, інколи й 12 людей, — розповідає 59-річний Віктор Погорєлов, мер обласного центру. — З'ясувалося, що місця на старому кладовищі практично немає. Якщо ми й розширимо його ще на кілька сотих, ділянки вистачить максимум на півроку. Почали вишукувати землю під новий цвинтар. Та виявилося, що в околицях Ужгорода немає вільної землі. Бо близько 400 гектарів роздерибанила попередня влада. А під кладовище потрібно щонайменше 15 гектарів. За моєї попередньої каденції (Погорєлов керував Ужгородом у 2002 — 2006 роках. — "ГПУ") я планував створити цвинтар на території колишньої автошколи біля аеропорту. Та тепер з'ясували, що мій попередник Сергій Ратушняк цю землю продав комерційній структурі. На щастя, 20 гектарів землі знайшлося біля українсько-словацького кордону. Це за кілометр від міста. Там облаштуємо нове кладовище, щороку виділятимемо на нього по 100 тисяч гривень. Місця  вистачить на 15–20 років.

Чинний ужгородський цвинтар — за 3 км від міста, поблизу села Барвінок. Городян там ховають 12 років. Почесних жителів Ужгорода  хоронять в окремому секторі на кладовищі Кальварія. Для решти через брак вільних місць його закрили 15 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Городян ховатимуть біля кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі