пʼятниця, 31 серпня 2007 07:01

Франківський готель "Надія" визнали кращим в Україні

Автор: фото надане готелем ”Надія”
  Фойє готелю ”Надія” в Івано-Франківську
Фойє готелю ”Надія” в Івано-Франківську

Потаємний ревізор в івано-франківському готельному комплексі "Надія" жив тиждень. Поселився у звичайному одномісному номері. Звертав увагу на найменші дрібниці.

— Лише після того, як "Надію" визнали кращою серед тризіркових готелів України 2006 року, ми дізналися про постояльця. Він виявився членом журі конкурсу, — каже заступник директора "Надії" Надія Роговська. — Усім цікавився. Чи є буклети, де стоїть чашка, якої потужності лампочка в світильнику.

Конкурс ініціювала Асоціація готельних об"єднань та готелів України. Анонімне  журі протягом року оцінювало культуру обслуговування, їжу та послуги 250 готелів. Найіменитішими серед них були столичні "Президентський", "Національний", "Україна".

— "Надія" — один з найбільших на Прикарпатті. На основі типової споруди часів совдепії створили готель світових стандартів, — каже директор комплексу Мирослав Бойко, 54 роки. — Маємо 385 місць. У кожному номері всі зручності, телефон, кабельне телебачення, холодильник.

Одномісний номер "Надії" коштує 250 грн, двомісний — 350 грн, напівлюкс-студіо — 460 грн. У ціну входить сніданок зі шведського столу.

Марія Ільків в "Надії" працює покоївкою лише рік. Як таблицю множення засвоїла, що перш, ніж зайти в номер, мусить тричі постукати. Прибирання вільної кімнати починає з відкриття вікна і при відчинених вхідних дверях. Таких дрібниць у готельній справі тисячі. За ними й оцінюють найкращих.

Італієць Лауро Ріко, 48 років, в Івано-Франківську живе місяцями. Раніше мешкав у готелі "Роксолана". Цього року переїхав у "Надію".

— Дуже смачно готують. Кращих сардельок й кров"янки не їв ніде, — каже чорноволосий Лауро.

Гостеві до вподоби невеличка кімната з видом на старий скверик. І до вокзалу рукою подати. Є стоянка з охороною на 140 місць. У вихідні можна податися в Карпати.

На першому поверсі дві зали ресторану. У них працюють шість шеф-кухарів. У кожного стаж не менш як 20 років. Консультуються в американців, канадійців, італійців.

Родзинкою готелю Мирослав Бойко вважає великий інкрустований гуцульський таріль на стіні. Кожна часинка узору з вітражного скла має свій колір та окреме підсвічення. Діаметр тарелю — 2,5 м.

— У "Надії" твердих три "зірки". Але щоб стати капітаном, бракує сауни та басейну, — сміється пан Мирослав. — Новий рік та Різдво наші клієнти, можливо, зустрічатимуть уже в чотиризірковому готелі.

Зараз ви читаєте новину «Франківський готель "Надія" визнали кращим в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі