четвер, 11 вересня 2008 19:04

Епідемія сифілісу спалахнула в селі Полонична

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Майже 20 жителів села Полонична Кам"янка-Бузького району заслабли на венеричні хвороби. Усіх госпіталізували до Львівського облдиспансеру.

— Треба навколо Полоничної огорожу поставити і з вертольота чимось покропити, аби дезінфікувати, — сміються хлопці із сусіднього села Мазярня-Каранська.

Вони п"ють пиво біля місцевого бару. Суботнього вечора юнаки збираються на сільську дискотеку. Спершу їздили до Полоничної, до якої майже 7 км. Тепер ходять на танці в інше село — Незнанів.

— Є слухи, що в Полоничній якась Ганька з подружкою повно пацанів заразила. А ті — мєсних дівчат, — кажуть.

— А ще говорять, шо ту заразу місцевий хлопчина з Росії привіз, із заробітків, — додає юнак у сірій шкірянці.

У Полоничній живуть 617 осіб. Роботи немає, молодь їздить на заробітки за кордон. У серпні селом поширилися чутки про венеричне захворювання, яке масово уражає молодь.

— Моя внучка бачила, як увечері до клубу приїжджали міліціонери і страхали хлопців, щоб їхали лікуватися, — розказує бабця у в"язаній камізельці, яка сидить біля хати. — Вони заражені були. Водяться з ким попало — то й набрали того добра. Та де за мої молодості таке коли було?

У районній поліклініці Кам"янки-Бузької підтверджують факт масового захворювання у селі.

— Так, була венерична хвороба — сифіліс, — зазначає дерматовенеролог Артур Матюшенко, 43 роки. — Про кількість хворих говорити не буду. Добре, що лікарі спрацювали фахово. Склали список можливих хворих і вилікували. Треба сказати: дехто із потенційних хворих виявився здоровим.

Сифіліс — захворювання, що вражає всі органи і тканини організму людини. Зараження відбувається статевим шляхом або ж від матері до дитини.

Лікували молодь стаціонарно, уколами за державні кошти. Частина хворих намагалася уникнути допомоги лікарів. Тоді медики звернулися до місцевої міліції. Правоохоронці допомогли доправити всіх до лікарні.

— Та було щось таке, — неохоче протягує інспектор зі зв"язків із громадськістю Тетяна Назаркевич. — Краще розповім, як наші дільничі вбивцю в Колоденцях (село в районі. — "ГПУ") зловили.

Жителі Полоничної говорять, що масова хвороба молоді — сором для села. Коментувати події відмовляються.

— А от у Сільці (село неподалік Полоничної. — "ГПУ") так там мама з донею півсела обдарувала тою хворобою, — махає рукою жінка в яскраво-червоній хустці.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія сифілісу спалахнула в селі Полонична». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі